tirsdag 28. februar 2012

Vårhåp


Nå er det nok slaps og regn. Jeg vil ha vårsol og løkplanter, trær som skyter og tørr asfalt. Enn så lenge får det være vår inne - det er bedre enn ingenting!  

torsdag 9. februar 2012

Årets kuleste sommerferieaktivitet


Har du, eller kjenner du noen med nsygjerrige barn i aldergruppen 4.6. klasse? Da kan jeg bare anbefale å sjekke ut Forskerfabrikkens sommerskole. I Trondheim skal vi være på NTNU Gløshaugen i uke 32 og 33. Påmelding skjer via Forskerfabrikkens nettsider og ansvarlig kursleder i Trondheim, hun gleder seg vilt :)

tirsdag 7. februar 2012

En enda enklere hals

Som oppfølging fra den andre heklehalsen: Her er det ca 35 masker, 3 masker i rille i hver ende og ellers kast og to sammen. Tre nøster eskimo på pinner 8.0 ble akkurat passe til en runde rundt halsen. Kjapt, enkelt og veldig fint!

søndag 5. februar 2012

Redesign: Puff med strikketrekk

Problemet med gjør-det-selv-prosjekter, er at jeg ofte glemmer å ta førbilder. Intet unntak denne gangen heller. Heldigvis fant jeg et bilde av stuen min fra november. 
Her ber jeg dere legge spesielt merke til pianokrakken med fløyelstrekk i en ubestemmelig lakserosa farge som står halvveis bortgjemt ved bordenden. Skinnstolen manglet beinkrakk, så pianokrakken ble kjøpt for noen tiere på loppis for å tjene til akkurat det formålet. 
Et avskrudd fotbrett, fire strøk hvitmaling og rett rundt 300 gram Bulky Lopi fra Island senere ser krakken slik ut. Hadde jeg ikke visst bedre, ville jeg ikke trodd de to krakkene var i slekt en gang. 
Mønsteret er fra eget hode og flettene er symmetriske rundt 8-tallsfletten. For å få trekket til å sitte ordentlig, er det plukket opp masker langs sidekanten og strikket på flettepaneler. Under strikketrekket er det laget innertrekk av hvitt bomullstoff, stiftet fast til rammen rundt skumgummiputen.  Det gjør krakken litt mer fleksibel, om jeg skulle gå lei tjukke ullfletter en gang i fremtiden.    

lørdag 4. februar 2012

Vil ha!

IKEA kommer med et begrenset opplag Billy vitrineskap i knæsj gul og knallgrønn. 

Jeg holder på å omkomme av "må-ha"-feber, men så var det dette med plass da. Jeg har allerede to meter med billyskap i stuen, i en nøytral fin farge og trenger strengt tatt ikke disse hyllene. Men se så fine!
Den grønne er også fin. Den kunne muligens stå ute i sykroken, der hvor jeg idag har en brunsvart BESTÅ-hylle. Nå var årsaken til at jeg kjøpte en BESTÅ-hylle nettopp fordi den er ti centimeter dypere enn Billy og dermed rommer mer, men så er jo Billy i så fin farge og og og...

Et hardt liv, det er det det er!

fredag 3. februar 2012

En enkel hals

Garn blir innimellom liggende en stund før det blir brukt. I New York januar 2010 kjøpte jeg blant annet to 100-grams nøster fra Manos del Uruguay hos PurlSoho, og planen var hele tiden å strikke en hals. Mirrevirre  strikket en superfin, enkel svart hals da hun var på besøk her i desember - og det var puffet jeg trengte. 

Liggende brettet dobbelt i vinduskarmen ser ikke halsen særlig imponerende ut. Halsen er strikket i det enkle mønsteret *kast, to sammen* på pinner 7.0. Rundt kanten har jeg heklet fastmasker for å gi litt mer hold til halsen. Et par masker riller ville nok fungert like godt.
Halsen er lang nok til at jeg bruker den vridd to ganger rundt halsen. Da kommer mønsteret til sin rett, halsen luner godt - og egner seg like godt til innebruk, som utebruk.

onsdag 1. februar 2012

Komplett frokostservise


I november skrev jeg om det fine frokostserviset jeg fant på loppemarked til en skarve femtilapp. Frokostserviset består av fat, kopper, fløtemugge, sukkerkopp og eggeglass - men dessverre ingen kanne til å  fylle varm drikke i koppene med. 
Jeg har trålet nettet ukentlig fra den dagen jeg kjøpte serviset og ergret meg grønn over en tekanne som ble solgt i Australia i sommer. Den er så fin! Og så utsolgt. Og så helt umulig å få tak i - vi snakker jo om et engelsk retroservise her! 
I julen gjorde jeg mitt vante søk på "Michelle myott pot" - og plutselig dukket det opp et bilde av en smal kanne. En kaffekanne! Til salgs i en liten engelsk nettbutikk. Me want! 

Et par eposter om frakt til Norge, 160 kroner oversendt til England og vips - se så fint, der i Billyskapene. Ting gjør meg virkelig lykkelig!