mandag 30. januar 2012

Rosa nerding

Til jul fikk jeg det fineste smykket av Mirrevirre, som siste presang i kalenderen min. Smykket er i bruk ofte og det er ren latskap at jeg ikke har blogget det før. 
Geek på rosa bakgrunn, skrevet med elementer fra periodesystemet. Hvor kult er ikke det, liksom? Joda, jeg er litt nerd... :D

Men ærlig talt, hvem er det som plantet ideen om at realister og realfag skal være så kjedelige? Det stemmer jo ikke! Ta arbeidsantrekket mitt som eksempel. Labfrakken er et viktig verneplagg for folk som jobber med kjemikalier på en lab. Men hvem sier det må være en uformelig, hvit sekk? Noen sømmer i overkroppen, litt ekstra stoff over hoftene og en pakke tøyfarge - og vips var labfrakken figursydd og rosa. Noen som klarer spotte meg i Flashmobvideoen som ble laget på NTNU før ForskerGrandPrix høsten 2010? Hihi! 

Mitt tvillingsjel innen rosanerding, er tydligvis Sunniva - og hun blogger om det også! Bloggen hennes har vært omtalt i Dagbladet og hun blogger om "kjernefysikk og forskning og sånn" - en herlig blanding av dagens outfit og kjernefysikkfakta. Me like! 

lørdag 28. januar 2012

Islandsauen

I min familie har ting det med å få kallenavn. Hekletepper er intet unntak. Romjulen 2010 gravde jeg frem platelopien vi kjøpte på Island i 2009 og satte i gang med et bølgeteppe. Ettersom hekleteppet etterhvert fikk en størrelse som gjorde det uaktuelt å hekle andre steder enn hjemme, tok det sin tid - men i effektiv hekletid var det kjapt gjort. Min frosne mor la sin elsk på teppet i høst, omdøpte det til "Islandsauen" og koste seg under den sauen en hel helg. 
Islandsauen har striper i rosa, rødt, to beigefarger, to brunfarger samt tre blåfarger. Bølgehekling og så ulike farger kunne fort blitt rotete, men de lett støvete fargene i lopigarnene harmonerer på en sjeldent god måte - synes jeg iallefall. 
Sammenbrettet på sofaen ser ikke Islandssauen så stor ut, men utbrettet på sengen vises den enorme varmekapasiteten (og tilhørende mobilitetsvansker under produksjon) bedre. Islandssauen måler ca 210*150cm. Vekten er knappe 1.5 kilo, så det er et lett teppe for størrelsen. Etter en runde i maskinen med Milo tøymykner føles heller ikke teppet grovere enn andre ulltepper.

Det beste av alt? Islandssauen passer like godt til julepyntet stue, som til grønn og rosa vårpynt. Perfekt stueteppe, altså!

fredag 6. januar 2012

Tutti ditte

Ja, så får Tussi disse. Julie er en sta liten frøken i så måte. Å begynne nyåret med en uke tanting, er forøvrig en av de bedre måtene å begynne et år på. Håper ditt 2012 startet like bra!