fredag 3. februar 2012

En enkel hals

Garn blir innimellom liggende en stund før det blir brukt. I New York januar 2010 kjøpte jeg blant annet to 100-grams nøster fra Manos del Uruguay hos PurlSoho, og planen var hele tiden å strikke en hals. Mirrevirre  strikket en superfin, enkel svart hals da hun var på besøk her i desember - og det var puffet jeg trengte. 

Liggende brettet dobbelt i vinduskarmen ser ikke halsen særlig imponerende ut. Halsen er strikket i det enkle mønsteret *kast, to sammen* på pinner 7.0. Rundt kanten har jeg heklet fastmasker for å gi litt mer hold til halsen. Et par masker riller ville nok fungert like godt.
Halsen er lang nok til at jeg bruker den vridd to ganger rundt halsen. Da kommer mønsteret til sin rett, halsen luner godt - og egner seg like godt til innebruk, som utebruk.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Den var kjempefin!! Vil du strikke en til meg?

Irene

Silje sin blogg sa...

Kjempe fin hals da;) det er morsomt med strikk som ikke tar så lang tid;)
Jeg likte kaffekannen fra forrige innlegg. Jeg øsker meg også slikt, men har ikke plass i skapene mine. Men min forlovede og jeg skal starte husplaner, og er det en ting som er sikkert, er det at vi skal ha masse skapplass så jeg får plass til slike vakre ting,)

Margrethe sa...

Jeg kan lære deg og strikke sånn, Irene :)

siwi sa...

Kjekt med disse store gode halsene som til glede også er raske og strikke, flott farge!

Elisabeth sa...

Kjapp og god strikk i en herlig farge selvsagt.. (Alt i lilla er jo fint...) Ha en fin helg videre!