søndag 28. august 2011

Old, new, borrowed, blue

Alt er på plass om jeg finner ut jeg skal gifte meg med leiligheten min :)


Settebordet er gammelt. Det er laget av oldefar av et kirsebærtre som stod i Klokkergården i Lyngdal. Mamma hadde det hjemme i Bergen, jeg ville gjerne ha det og nå er det [som mye annet] midlertidig omplassert til avdeling Trondheim.

Orkideen er ny. Som gammel blomsterpike er jeg god til å finne den fineste orkideen blant mange mindre fine. Denne er fra IKEA og kostet latterlig lite til å være så fantastisk fin som den er.

Idéen er lånt. Venninnen min har verdens fineste leilighet og så mange gode ideer. For en gangs skyld priser jeg meg over at hun bor i Bergen, ellers hadde det vært for opplagt at jeg er og blir en copycat.

Stæsjet er blått. Eller blått, turkist og grønt, om man skal være nøye. Potten er fra IKEA og de to lysestakene fra Fretex, selv om telysholderen strengt tatt har sin opprinnelse fra IKEA, den også.

søndag 21. august 2011

Den lange utsikten

Pappa snakket mye om "den lange utsikten" fra stuen da de hjalp meg med oppussing: Å ha utsikt i over hundre meter rett frem er ingen selvfølge fra en bygård. De tre grønne poplene utenfor demper byfølelsen og gjemmer den mindre pene blokken bak. Jeg er jo noe subjektiv, men utsikten kunne vært betydelig verre. 


Stuevinduet mitt er deilig stort - omtrent to meter høyt og over halvannen meter bredt. Fjerde etasje, stort stuevindu og (enn så lenge) ingen gardiner gir deg også nærkontakt med himmelen og alt dets vær. Idag er det høstlig, lilla skyer farer over himmelen, regnet lurer og det er lite som minner om august.

Heldigvis er dype vinduskarmer som skapt for levende lys. Sinkfatene fant jeg på loftet hos mor og far, lysene er fra Danmark og den skjønne muggen fikk jeg av ei venninne etter hun hadde lest dette innlegget. Når det bare blir enda mer høstlig, skal den få tjene jobben som sjokolademugge, men enn så lenge gjør den seg fint i vinduet.

onsdag 17. august 2011

Soverommet

På visning: Gulbeige vegger, marmorert instutisjonsaktig belegg på gulvet, veggmontert skap og lister som stoppet ved skapet samt vindusløsning som virkelig ikke ser ut. 

Nå: Gustaviansk Blå (S3010-R80B) og Frihet (1002-B) på veggene, eikemønstret laminat på gulvet, hvite lister rundt hele rommet, bred kommode som slipper mye lys videre inn i leiligheten og hvitmalte vindusposter og karmer.
IKEA-katalog i A3 format kom på døren da jeg hadde kataloglanseringsfest i forrige uke. Den er rålekker i det formatet. Wallboardet med livsmottoet "happiness is not a destination, it is a way of life" er kjøpt hos Trunken og gjør seg godt oppå Hemneskommoden. Der pynter det opp sammen med mitt nydelige smykkestativ brakt med fra USA og en trebolle fra Bali  - begge overlesset med vakre smykker. Stolen er funnet på Fretex her i  Trondheim og perlekjedet er fra Købehavn - perfekte kontraster til den svarte sprinkelsengen. Og som alle interiørbloggere har jeg selvsagt brukt Dymo'en ;)
Om kvelden lar verdens kuleste nattbordslampe lyset danse på veggene. Jepp, det er IKEAs bestikkholder, nå brukt i en litt alternativ setting. Noen motiverende ord på et postkort fra USA og Bråket, vekkerklokken fra Biltema som fikk søs og meg avgårde til skolen hele videregående, har også fått plass på nattbordet.
Man blir ekstra forelsket i et vakkert rom når man har skapt det helt selv. Fineste soverommet!


torsdag 4. august 2011

Interiørbloggdebut: valgets kval

Så var man boligeier og interiørblogger. Eller noe sånt - enn så lenge er det ikke mange bildene som blir tatt. Før-bildene er jo fulle av pappesker, papp, møbler som står plassert alle andre steder enn der de skal være og halveis provosoriske løsninger. Det er nok andre ting som skal ryddes om ikke jeg skal rydde for å ta bilder også. 


I stuen skal det males. I dag er veggene omtrent lys toscana. Veldig beige, veldig lite meg. Her har jeg malt fargeprøve i Stockholm, en behagelig varm gråfarge. Den er verken helt lys eller helt grå - og jeg finner ikke helt ut om jeg liker akkurat det. Kanskje er det nettopp mer grå eller mer lys jeg vil ha? Mot taket ser man bedre hvordan fargen vil se ut på kvelden; dagslyset treffer feltet midt på.

Ved siden av er det malt en stripe i base, riktignok med høyere glansgrad, men jeg blir iallefall sikker på at jeg ikke vil ha helt hvitt. Alternative farger er Egghvit, Bomull eller Avia. Avia er en av Fargerikes egne farger og det opplyses ikke om fargekode. Håpløst - for jeg foretrekker å vite hvordan fargen er satt sammen. Ny fargeprøve kommer iallefall opp til kvelden :)