tirsdag 26. april 2011

Danse som tanteEn TV-kveld, havskummønster og rester av Merino Extra Fine på pinner 3.5 ble til et påskeskjørt. Kanten nede kunne vært løsere og fargene var finere sammen som nøster, enn i det ferdige plagget.

Julie er lykkelig uansett - både små og store danser nemlig best i skjørt.

mandag 25. april 2011

Barndomspåske


Når jeg var liten (ja, for i Bergen sier vi når selv om jeg utmerket godt vet det heter da) var vi alltid på Sørlandet i påsken.

Luktene på onkels gård er minnene av å være med bestefar i fjøset; få klappe kalver og hoppe i høyet. Den gamle rosa sykkelen min lever enda og bringer frem flere minner fra oppdagelsesturer sommertid. Å være voksen i barndomsland er som å se med briller - som liten ville jeg aldri latt meg sjarmere av utedøren inn til det blå rommet i bestemors nye gamle hus. Også tyskerbunkerser, potetkjellere og gamle trær oppdages på nytt som voksen; nå tenker nerden i meg konstruksjonsfysikk der barnet i meg tenker spenning over forbudte steder. Noen ting er heldigvis som de alltid har vært: bestemors kjøttkaker klokken halv ett, kakefat som aldri går tomme og frihetsfølelsen av at det endelig er ferie.  

En finfin påske!

søndag 17. april 2011

Vårgenser

Påbegynt i sommer, ferdigstrikket i Åre i januar, prøvd på Tenerife i mars, rekket delvis opp og restrikket i Oslo første helg av påsken - å finne tid til strikking nå for tiden  forutsetter en viss fysisk avstand til Trondheim.


Genseren er fri fantasi med patentribb (eller hva nå det heter, fint er det iallefall) og rundfelling, strikket i Drops Merino Extra Fine på pinne 4.0. Både ermer og bol er lange og elastiske, så denne genseren bør passe lenge. Den er akkurat passe varm til å ha under regnjakken eller som ytterplagg på vindstille aprildager.


Og  Julie? Hun setter nesen i sky, går til speilet og gliser stort hver gang tante sier "har du fått fin ny genser av tante?" - så hun temmelig fornøyd, hun også!


God påske!