søndag 11. desember 2011

Førjul(ie)lykke

Et møte i Oslo en torsdag ettermiddag i desember, betyr førjulsweekend med mengder av tantekos. To år og to måneder gammel prater Julie som en foss, selv om ikke alt er like forståelig. Det er helt utrolig at den lille bylten jeg holdt for første gang bitte lille julaften i 2009 nå løper og herjer, teller til fem og gjenkjenner bokstavene J og U, og har humor nok til å le når hun sier "nei, tate itte få tos, tomt for tos" - for så å selvsagt gi den beste kosen rett etterpå.  
Å ha tantebesøk er lykke for en liten søtmons. Ikke bare er tante ganske svak for "Juije få den," men tante kan heller ikke alle triksene. På butikken gumler klumpen plutselig smultring og når tante spør hvor den kom fra, svarer hun som sant er "der" og peker på en kurv i brødavdelingen. Å bake kake er også morsomt. Aller morsomst er det å få spise bollen ren etterpå. Da viftes tærne i ren lykke og små gledeshyl utstøtes for hver skje med sjokoladekakerøre som spises.
At klumpen har vilje, er det ingen tvil om. I adventskalenderen fra Mirrevirre dukket det opp verdens fineste lilla Milovest. Da vi skulle til barnehagen på nissefest, var Julie helt klar på at hun ikke skulle ha på rød genser. "Ha på den" var beskjeden tante fikk - og den lilla vesten måtte på. Å sitte i ro lenge nok til å ta bilde derimot, det kommer ikke på tale. Her går det høyt og lavt - hvor toåringer får energien fra er et stort mysterie.

Nå skal tanten tilbake til Trondheim. Heldigvis er det bare tretten dager igjen til Jul(ie).

5 kommentarer:

ELLEMELL sa...

vi er heldige som får være tante til små søte barn!:)


klem ellemell

Iris sa...

Så koselig :D Aldri for tidlig å lære å renske bollen heller.

StrikkePia sa...

Så koselig lesning. Om det er noen trøst, er jeg en lik sprø tante til min lille Julian (9 mnd. Han kan bare se på meg med sine nøttebrune øyne og jeg smelter som smør...... Men vi må jo få lov å skjemme de bort, ser de jo ikke så ofte. Og det ligger masse kjærlighet bak vet du. ;-9

Håper du får en topp julehøytid med masse Juliekos. <3<3<3

amylin sa...

Så herlig! Hun er nydelig!

Anne Kirsti sa...

Åh, så koselig du skriver om tantelykke! Gleder meg til å få se dere begge to på nyåret! Kanskje dere skulle kommet oppom for å ta magneten på kjøleskapet i øyesyn :) Håper du får en flott nyttårsfeiring. Klem fra vinterland