fredag 30. juli 2010

Rett på rett

Rillesjal blir jeg aldri lei av. Bare de ikke blir for store og tunge, er de supre som både sjal og skjerf. Strikkingen er "mindless" og egner seg godt til ferie, sosiale settinger og når man passer Julie som leker fint for seg selv. Man legger ganske enkelt opp fem masker og på annenhver pinne øker en maske innenfor hver kantmaske og på hver side av midtmasken. Når sjalet er stort nok, feller man av. Vil man variere, er det kun fantasien som setter grenser.  
I løpet av de deilige feriedagene i Danmark var søs og jeg innom det vi mener er Danmarks fineste garnbutikk, flere ganger. Blant mye annet ble et nøste Kauni med meg hjem. Jeg likte best rosafargen i garnet og kunne styre min begeistring for det burgunderrøde. Søs derimot, likte godt den fargen, så da ble kreativ oppnøsting satt i gang. Den rosa biten ble tatt ut og resten av garnet ble nøstet opp i to nøster. Som dere ser,  bommet vi akkurat på hvor nyanseskiftet var - og resultatet er den stripen midt på sjalet. Jeg irriterer meg rosa, men heldigvis skal søs ha sjalet og hun bruker være mindre pirkete.

Laceborden er hentet fra  Clothildevarianten til Frk.Badegakk - men med en vri siden jeg gikk tom for garn og dermed kun kunne strkke litt mer enn en repetisjon. 

mandag 26. juli 2010

Retrobukser

Siden søs ikke er like retrofrelst som meg, var jeg redd Julie ikke ville ha bukser som kunne matche uglevesten. Løsningen ble å strikke stripet ribbebukse. Ribbestrikk er super jobbstrikk siden det knapt er mulig å gjøre feil, uansett når du legger fra deg strikketøyet. I striper går det minst tre ganger raskere enn ellers; ribbebukser er nemlig omtrent definisjonen på kjedelig strikk, men resultatet blir supert.
Igjen er det finull fra Kamelone som har blitt brukt, nøye utplukket for å matche de kule smekkene hun sydde. Jeg har brukt omtrent 50 gram oransje, 30 gram gul og 15 gram rødt - tatt på øyemål. Å si jeg strikket etter mønster er en overdrivelse - jeg så på ulike ribbebuksemønster og endte med 120 masker på pinne 3.5, en del forkortede forkortede rader bak og passe stor kile, håper jeg da. Buksen er kjempeelastisk og passer forhåpentligvis lenge, selv om beina må forlenges etterhvert.

Om ikke Julie blir det kuleste retrobarnet nå, så vet ikke jeg!

søndag 25. juli 2010

Lørdag på Kongen

Alle byer med respekt for seg selv har et slott. Bergen, som den respektable byen den er, har Gamlehaugen. Slottet ble bygget av Christian Michelsen og fungerer nå som residens for kongefamilien når de er i Bergen. Derav kommer også navnet "Kongen" - som stedet helst omtales om på folkemunne. 


En lørdag på Kongen - i strålende sol og med verdens søteste venninne, kan virkelig anbefales. Pastasalat, Skyr med frosne skogsbær og utsikten til kjekke menn som spilte ball satte prikken over i'en. Fine sommeren - endelig :)

fredag 23. juli 2010

Ugler i treet

Sommerjobben min ligger en god times busstur unna Bergen og når jeg ikke sover på bussen, så strikker jeg. En dag hadde jeg litt knapt tid til bussen og rasket bare med meg det nærmeste nøstet jeg fant; et svart nøste Cascade220. Med uglevest i bakhodet la jeg opp og etter noen timer på jobb, fikk jeg logget meg på en pc og sjekket mønsteret. Ugleflettene skulle vært påbegynt flere centimeter tidligere, men siden opprekk er for pyser, fant jeg ut jeg heller fikk strikke en litt lang vest. Julie vokser jo tross alt...
Siden jeg strikket på tykkere pinner og med annet masketall, ble oppskriften modifisert til tre ugler istedet for fem. Rundt ermeåpningene rådslo jeg med Kamelone og vi endte på heklekant fremfor ribbekant rundt ermene. Erica har strikket verdens tøffeste uglegenser og sånne ugler ville jeg også ha. Fra Kamelone fikk jeg byttet til meg finull i gul, oransje og rødt - så da ble det ordentlige retrougler. Perfekt til den kule bandittsmekken Kamelone har sydd til Julie.

mandag 12. juli 2010

Dørskilt

IMG_3737

Fem trebokstaver, et lite lerret fra Søstrene Grene og noen skumputer – vips hadde Julie fått nytt dørskilt. Enkelt og veldig søtt :)

søndag 11. juli 2010

Den egentlige Selmajakken

Mamma'n til Selma kjøpte i vår tidenes kuleste stelleveske via postkassen min i USA. Vesken matchet to av Shetland Soft-nøstene mine og vips var ideen til Selmas fødselsgave klar. Jakken ble påbegynt i California og felt av i Texas, sånn omtrent. De siste detaljene derimot, kom på like før overrekkelse - knappeisying er jo kjedelig... 


Oppskriften er Nøstebarns omslagsjakke i minste størrelse. Den er strikket på pinner 3.0 - og jeg strikker løst. Shetland Soft blir nemlig deilig luftig og mykt etter vask når det strikkes på tykkere pinner enn hva man ellers ville brukt på så tynt garn. Heklekanten og den broderte blomsten ble til av den siste resten hvitt garn fra 5M-sjalet mitt. Knappene er perlemorsknapper jeg byttet til meg hos min venninne Kamelone. Babyhendene på bildet tilhører forresten hennes sju måneder gamle datter Ona. Jepp, jeg har hatt min babykvote i det siste :)

fredag 9. juli 2010

Julie i MiniVerdens søteste Julie i verdens søteste Mini :)

torsdag 8. juli 2010

Positive tanker

Fra Anlen og Cetes har jeg fått utfordring. Den lyder slik:
  1. Fortell 6 positive ting om deg selv
  2. Legg ut et bilde av deg selv som du er fornøyd med
  3. Utfordre 6 nye bloggere
Jeg er jo glad i prate om meg selv og med klokketro på positivitet, tar jeg selvsagt den utfordringen. 
  1. Jeg er søt 
  2. Når jeg er glad, og det er jeg ofte, så smitter det
  3. Jeg tør le av meg selv - masse
  4. Selv om jeg studerer kjemi, så er jeg fortsatt flink til å skrive
  5. Husmortalent har jeg, både på kjøkkenet og med håndarbeid
  6. Og den mest åpenbare av alle: Jeg ER verdens beste tante  :)


Bildet er fra NASA i Texas. Jeg bare elsker "a giant leap for mankind"-mooven min - og cowboyhatt i Texas er selvsagt obligatorisk :)


Utfordringen sender jeg videre til noen tilfeldig utvalgte som nylig har lagt igjen kommentarer hos meg


onsdag 7. juli 2010

Bitteliten babyjakke

Ei venninne ble mor for første gang i juni. Gaven ble strikket på USA-turen, men det var før det viste seg at Selma skulle bli født litt tidlig og ganske så liten. Små babyer uten særlig underhudsfett trenger strikkejakker også midt på sommeren, så jeg var snar med å igjen finne frem garn og pinner. Basert på en oppskrift fra Nøstebarn og modifisert etter Selmas mål, ble en liten omslagsjakke til. 
Jakken ble strikket i striper av et melert 100% angoragarn og lysegul babyull. Igjen har jeg benyttet meg av teknikken med striper for å unngå pooling, denne gangen i glattstrikk. Plagget var så lite at to pinner vrang etterhverandre gikk helt fint - ellers bruker det å være en prøvelse for tålmodigheten min. Kantene er heklet i angora og jakken har både innvendig og utvendig knyting. Ermene ble vel improviserte og litt lange, men med en liten brett passet de helt fint likevel. 

J
eg er strålende fornøyd både med strikkeplagget og ikke minst med overrekkelsen, hvor jeg fikk ha skjønne lille Selma i armene mine i mange timer :)

lørdag 3. juli 2010

5M-sjal

...eller MalsenogMorMøterMerinoMia-sjal, om du foretrekker den uforkortede varianten. Sjalet har vært ferdig en halv evighet, det ble ferdig samme uke som jeg først blogget om det. Siden har det vært med USA på tvers, bodd i Oslo noen uker og ble gjenforent med meg i Danmark.


MerinoMia'en var kjøpt i New York og matcher Oilily-vesken min fra samme sted bare helt fantastisk. Jeg kjøpte kun en hespe garn og med 50 gram kommer man ikke så langt. Legg til at jeg er allergisk mot pooling, altså at multifarget garn danner fargeflekker, og det å få brukt garnet ble vanskelig. Å bryte med naturhvit Shetland Soft fra MalsenogMor ble løsningen. Komboen fungerte ypperlig - både synes jeg fargene i den nydelige, men akk så rotetede, MerinoMia'en, kom mye bedre frem og poolingen ble mindre fremtrende. 

Til sjalet har jeg brukt pinner 3.5, 45 gram MerinoMia og 50 gram Shetland Soft. Oppskriften er standard trekantsjal med kastøkning i sidene og opplukk på siden av midtmasken. Laceborden er fra Hyacinth-sjalet, men lat som jeg er, ble vrangpinnene strikket rett de også. Rillelace var forbausende fint og skal gjentas. Latskapen gjør også at kanten ikke er blokket, men i grunnet synes jeg det også var fint. Latskapsbriller, altså... 

fredag 2. juli 2010

It's such a perfect day...

...Juliekos, sol, bæring, strikketøy, hjulene på bussen, jordbær, garnkjøp, sukkererter, tanteklær, latterbaby, sommerkjoler, skalldyrsbuffet...

Fine, fine ferien!