onsdag 19. mai 2010

Roadtrippin'

USA skal krysses - fra vest til øst. Syv venner, to biler, tre uker - og en meget fleksibel reiserute. 


Jeg melder meg som baksetefyll, har med nok strikketøy og ser frem til tre fantastiske uker. PC har jeg ikke med, men om en måneds tid skal dere få tidenes oppdatering!

Nyt våren hjemme :)

onsdag 12. mai 2010

Siste dominobrikke faller

Berkeleylivet mitt nærmer seg styggfort slutten. Siste eksamen er i morgen, lørdag forlates Berkeley. I ni måneder har Berkeley vært hverdagen min og hverdager er det jo så mange av, så god tid til å gjøre alt man vil; en uendelig rekke av dominobrikker. Plutselig ser jeg at Berkeleybrikkene har en ende, de tar slutt og alt jeg har villet de siste ukene er å stoppe de fallende brikkene, la dem stå bare litt lenger. Som når man griper en neve sand og så gjerne vil holde på den, men klarer det ikke fordi sanden er for glatt. Dagene har vært fylt med så mye, men likevel forsvunnet mellom fingrene mine. 
Jeg vet siste brikke faller snart, jeg vet det er over og uansett hvor mye jeg prøver å stoppe brikkene, så klarer jeg ikke det. Aldri har jeg lært så mye som jeg har gjort det siste skoleåret; verken om fag, om verden, om livet eller om meg selv. Å si jeg har vokst er en underdrivelse; jeg føler meg både mer voksen, mer barnslig, mer model, mer reflektert og mer tilfreds. Samtlige superlativer kan brukes om året mitt; det har vært tøft, vanskelig, herlig, fantastisk. Men viktigst er følelsen jeg sitter med akkurat nå; lykke. Jeg er så glad for alt jeg har her, for de fantastiske menneskene jeg har møtt, for alt jeg har fått lære, sett og gjort - og jeg vil ikke gi slipp på det, ikke nå, ikke enda. 
De siste ukene har vært magiske. Vi har vært effektive, fylt flest mulig brikker med mest mulig. Bildet over er bare noen av de mange, mange minnene jeg har fra de sistte ukene. Snart er det avskjedsklemmer og pakking av kofferter. Å innse at siste ord er skrevet i kapittelet om Berkeley er vondt, det er så mange minner, så mye jeg vil skal vare!


Men -  livets bok fortsetter, bladet blas om og et nytt kapittel starter på lørdag. Jeg skal bare summe meg litt, stille opp dominobrikkene igjen, så blir det nok et bra kapittel, det også.

tirsdag 11. mai 2010

Askebortblåsing

Askekaoset har ført til at posten til USA har blitt mildt sagt forsinket. Jeg ventet to pakker fra Norge og idag kom den siste av dem - hurra! Begge pakkene har vært fra bloggkonkurranser jeg har vunnet trøstepremier i. For noen trøstepremier, sier jeg bare... Gale damer :)Fra Pinneguri har jeg fått et nøste nydelig Wollmeise i blålilla toner samt et flott gammelt mønster. Nøstet skal få bli en lacebolero, fargene passer nemlig bedre til det enn til sokker synes jeg. Jeg må bare finne et mønster først... Fra Hespetre fikk jeg tre nøster italiensk garn, tre vakre islandske knapper to poser svensk lakris. Djungelvrælene klarte jeg å rote vekk før jeg tok bilde. Rart det der... hihi! Jeg måtte prøvestrikke garnet litt med en gang - og det kjennes kjempedeilig ut! 

Eksamensinnspurten er i gang; når den er ferdig skal jeg oppdatere både strikk og glimt fra de siste ukers hendelser.