mandag 28. september 2009

5000 besøkende!

Jeg har alltid synes tellere har vært skumle saker. De er litt som badevekter, de avslører noe som en del av deg helst vil leve i uvitenhet om, mens en annen del av deg helst vil vite. Lenge levde jeg fint uten teller. Men så fant jeg en jeg kunne personifisere og da ble den litt mindre skummel.

Jeg satte meg også inn i hvordan telleren virker. Et unikt treff er definert som et treff pr unike ip-adresse pr døgn. Altså vil en fast leser som er innom tolv ganger en uke, maks teller som syv besøkende - en for hver dag.

Jeg hadde glemt den telleren litt, før jeg plutselig så på den og registrerte at den hadde passert 5000. 5000 lesere på omtrent 50 dager vil si omtrent 100 ulike personer, dersom vi antar at samtlige personer er innom en gang om dagen. Det er ganske mange lesere, det - og mange flere enn jeg ville tro stakk innom mitt lille hjørne på verdensveven. Kanskje er det flere også, siden det er en viss sjanse for at ikke absolutt alle av dere er innom hver eneste dag.

Som skikken er i bloggverdenen, så skal jubileet feires med brask og bram - også kjent som utlodning. Siden jeg er nysgjerrig på hvor mange lesere jeg egentlig har, så tenkte jeg øke antall premier i takt med antall interessenter. Jeg tenker jeg vil trekke:
- 1 premie dersom jeg får under 50 kommentarer
- 2 premier dersom jeg får mellom 50 og 100 kommentarer
- 3 premier om jeg får mer enn 100 kommentarer (optimistisk må man være!)

og i tillegg tenker jeg trekke en ekstra premie blant de som følger bloggen min ved trekningstidspunktet.


Premien blir amerikanske forundringspakker - det finnes mye artig i dette landet!

PS! Vil du linke med bildet mitt, så blir jeg veldig glad - men siden jeg gjør nok matte i hverdagen, så orker jeg ikke legge sammen et lodd her og et lodd der og gir derfor ikke ekstrapoeng for sånt - det er så vanskelig. Tihi.

PS2! Om noen lurer, så vil Matlab generere noen tilfeldige tall for å trekke vinnere. Noe har jeg da lært å bruke det hersens programmet til...

PS3! Jeg blir ekstra glad om du forteller meg litt om hvem du er og hvorfor du leser bloggen min - jeg er født nysgjerrig.

søndag 27. september 2009

Marieveske

Heldige meg vant veske hos mariefriis. Nå er den kommet i posten og jeg gjør ikke annet enn å beundre den (okei, det er løgn, jeg drukner i skolearbeid, men sånn innimellom kaster jeg et blikk på vesken min og da får jeg en stor trang til å juble høyt og klappe i hendene over at jeg eier noe så fint) - den er så veldig meg og ganske enkelt nydelig!

Tusen takk Marie!

lørdag 26. september 2009

Små froskene, små froskene...

...så morsomme de er!


En stykk vanlig cardigan fra H&M med manglende hvit knapp (takk Milstjerne for prosjektobjektet) og seks knapper fra knappelangeren - og vips: en stykk morsom froskegenser.

mandag 21. september 2009

San Francisco

Vakre San Francisco er rett over Bay'en fra Berkeley og har alt! Jeg anbefaler å trykke på fotomontasjen for å få den større, da skjønner dere bedre hva jeg snakker om.


Øverste høyre hjørne:
Height street, også kjent som hippiegaten fra 1969 (Height-Ashbury). Det vrimlet av nisjebutikker, særegenheter som den rosa motorsykkelen, koselige puber - og levninger fra flowerpowertiden. Sært, men veldig artig!

Øverste ventre hjørne:
Det hjørnet av byen hvor Fisherman's Wharf ligger finner man Pier 39. Der ligger det en enorm mengde sjøløver. På Fisherman's Wharf finner man også Boudin, berømt for sine surdeigsbrød. Opp noen kjempebratte bakker der trikken går finner man Lombard street, de berømte svingene manstår i kø for å kjøre ned.

Nedeste høyre hjørne:
San Francisco er kjent for sine rekkehus. Høye og smale for å klemme inn flest mulig innbygere på et lite areal. Mest kjent er husene fra "Full House" på det store bildet. Jeg ønsker meg heller et hus med tårn, tenk å ha hobbyrom i tårnet...

Nederste venstre hjørne:
Alcatraz er San Francisco's mest berømte attraksjon. Et beryktet og rømningssikkert fengsel som ble nedlagt på begynnelsen av 60-tallet, deretter inntatt av indianere for så å bli nasjonalpark og museum. Og ja, for å få tiden til å gå heklet en del fanger. Kult - bortsett fra den rosa akrylen...

Midten:
Forklaringen på hvorfor vi Bergensere føler oss ekstra hjemme i byen.

fredag 18. september 2009

Mine maskemarkører

I August laget jeg en masse maskemarkører for salg. Markørene forsvant for dugg som solen, kjempeartig!

Disse perlene ankom etter markørsalget mitt og ble derfor med meg til USA som mine maskemarkører. Jeg har klart å miste en andunge allerede, så det viser viktigheten av å ha nok markører og rotere med.

PS! Kanskje dukker det opp flere markørsalg i løpet av høsten, perler er iallefall bestilt...

onsdag 16. september 2009

Furrow - bursdagsvotter

Søs kom med en noe spydig kommentar om at hun satte pris på om bursdagsgaven ble ferdig før bryllupsgaven. Bryllupsgaven er "noe" på etterskudd, ettersom det plutselig dukket opp en spire i magen til søs som var mer interessant å strikke til.

Livet mitt for tiden er skole, skole og skole. Når hjernen kollapser og man ikke lenger klarer tenke klart (selv om minuspoeng på sist innlevering kan tyde på at man ikke klarer tenke klart noensinne), så er strikking den perfekte avkobling. Stikkene fra søs gjør vel også at jeg ikke har noe valg, akkurat... Her presenteres første del av bursdagsgaven:

Dette er Furrow - votter med vevstrikkbord og kiletomler. De er strikket på pinner 4.0 i Cascade 220 Heather, et nydelig melert garn. Jeg valgte en annen stripeløsning på øverste del av votten og er veldig fornøyd med det. Kanskje er det strikkefastheten min som gjør det, men vottene er litt vide. Neste gang skal jeg la vær å øke de fire maskene som økes etter vevstrikkborden. Jeg kuttet også antall omganger før kileøkning fra 10 til 4, siden tommelen først havnet for langt oppe.

Mønsteret kan kjøpes på Ravelry.

tirsdag 15. september 2009

Savn på en fødselsdag

Å være i et nytt land er stort sett veldig kjekt, veldig artig og veldig spennende. Men innimellom kommer hjemlengselen som små stikk - og særlig om USA-livet viser seg fra sin litt mer krevende side. Heldigvis finnes mobil, skype, facebook og andre tekniske hjelpemidler som krymper avstanden betraktelig og gjør slike øyeblikk mindre tunge.


Da jeg dro over dammen ble jeg fulgt på flyplassen av verdens beste venninne og hennes kjære. De vinket til jeg var gjennom sikkerhetskontrollen. Pakke fikk jeg også og den fikk jeg ikke åpne før jeg var i luften. Da jeg, overtrøtt og utslitt etter å knapt ha sovet på tre døgn, åpnet kortet over, ble øynene store og våte. Vakre ord og en lomme med lapper over gode minner vi har sammen - og blanke lapper til flere minner. Kortet er blitt en kjær gjenstand i et av stillebenene på rommet og minner meg om at dem jeg har, der hjemme. Det er godt når hverdagen noen ganger er vanskelig.

Idag fyller nettopp min kjære bestevenninne år. Det er en dag jeg aller helst skulle vært i Bergen. De siste tre årene har jeg vært i Trondheim denne dagen og det har vært rart. I år er det ekstra rart siden midtre California er noe lengre unna enn hva Trondheim er. Så da får man bruke de kanalene man har, inklusive bloggen, på å gi jubilanten den oppmerksomheten man ellers ville gitt i levende live.


Kjære snuppa mi - gratulerer med dagen!
Selv om bursdagsgaven allerede er overrakt, har jeg en liten oppmerksomhet på selve dagen. Jeg har selv tatt meg av gaveoppakkingen - en gave som er både til nytte og fest: Biokjemisk oversikt fra UC Berkeley og en svart sløyfehårbøyle fra Forever21 - begge stedene er best i sine klasser, akkurat slik du er best i din!


Dersom du er nysgjerrig på hvem dette mennesket jeg er så utrolig heldig å ha som venn, er, så kan du ta turen innom bloggen til Milstjerne ved å klikke på konkurransebildet. Hun feirer nemlig bloggjubileum også - det er kanskje en ekstra motivasjon for å dra på besøk?

søndag 13. september 2009

Sweetheart

Søs kjøpte mønster på Sweetheart til meg da første hjemlengselbygen kom første uke i USA. Jeg hadde med et 100 gram 3-tråds Sjølingstadgarn og tenkte det skulle holde, men på pinner 3.0 ble det mildt sagt litt knapt... Heldigvis har jeg funnet en lokal garnbutikk, så en hespe brun Cascade 220 ble kjøpt inn og brukt til skjørtestykket.

Siden jeg med hell har strikket minste størrelse og brukt tykkere garn og tykkere pinner før, så tenkte jeg det skulle gå bra nå. Vel, søs bør få en liten og tjukk jente, det er helt klart. Kanskje passer den som tunika når tantebarnet er blitt et par-tre år...

Knappene er fra aimoobaroo, en av mine to trofaste knappelangere fra Etsy. Tantelapp skal selvsagt sys på, men så langt har jeg ikke kommet.

mandag 7. september 2009

Hjemme i Berkeley

Her kommer noen hverdagsglimt fra Berkeley. Leiligheten jeg deler med Kim er favorittstedet mitt i hele Berkeley. Den er så søt og strøket så rolig og deilig.

Dette er rommet mitt. Det er en stor dobbeltseng, en kommode, en bokhylle og så har jeg klærne mine i et klesstativ fra IKEA. Det er veldig rart å ha så få klær at man kan se alle på en gang... På kommoden har jeg satt opp et stilleben med ting jeg blir glad av - på bokhyllen et annet. (Gode venner kan klikke på bildet, da blir det større, og man gjenkjenner gjerne noe av sitt.)

Huset mitt har har åtte leiligheter og vår er oppe i høyre hjørne i oppgangen i Ward street. Mitt rom er det som stikker ut i 2. etasje på bildet nedest i høyre hjørne. Det faktum at det stikker ut av huset gjør at jeg har en U med vinduer og masse lys - herlig!

Utenfor kjøkkenet har vi en terasse vi deler med naboen. Den vender inn mot midten av kvartalet, det det er store trær, små hager og rolig stemning. Den utsikten har jeg også fra innsiden av rommet mitt - veldig behagelig.

På kjøleskapet henger det norske magnetord. Vi kjøpte dem i gave til Kim, min halvt norske, halvt japanske samboer og hun har gruppert dem etter hvilke ord hun kan og ikke.

Baking i USA er ikke som baking hjemme. Her kjøpes deigen ferdig og man er veldig fornøyd med egen innsats når man har tatt deigklumpen i et form og stekt den. At kakene er økologiske er en selvfølge, siden alt her er enten
a) økologisk
b)fettredusert
c)saltredusert
...eller helst alle tre på en gang. Jeg kan si mye om dette, men tror jeg holder meg til å si at kakene ble gode :)

søndag 6. september 2009

Hurra for søs - også for garninteresserte

Verdens beste søster er blitt 26 år gammel. Hun har ønsket seg lue, skjerf og votter til trilletur - og det skal hun få. Enn så lenge har jeg bare skaffet garnet. Nydelig, melert Cascade 220 fra en garnbutikk jeg tilfeldigvis ramlet over. Siden tantebarnet enda er en integrert del av søs, så må også hun få bursdagsgave. En heiagjengkjole i Cal-farger og med Cal-logo (Cal er kallenavnet på UC Berkeley) blir nok nydelig på knøttet - som kan komme til verden når som helst, egentlig. Tante gleder seg!

onsdag 2. september 2009

Utmerkelse med tilpasset utfordring

Fra verdens søteste Milstjerne har jeg fått en utmerkelse. Slikt liker man! Den går i margen sammen med den jeg fikk fra Hobbyugla tidligere i uken.


Med denne utmerkelsen følger utfordringen om å fortelle ti ting om seg selv. Jeg går heller for å fortelle ti ting fra USA-oppholdet så langt, så blir foreldre, søsken og nysgjerrige lesere noe tilfredsstilt.
  1. Berkeley har et noe sært klima. Havtåken gjør det grukaldt om morgenen og det å sykle til skolen uten jakke er kaldt - men til lunch smelter man vekk i t-skjorte og oppbrettet bukse.
  2. Campusen min er stor og fin og standarden en litt annen en hjemme. Mellom Evans Hall og kjemibyggene er for eksempel en gressplen med fontene. (Der har jeg sovet lunch i solsteiken to ganger allerede og er følgelig blitt ganske brun på armene og ja, jeg har fått med meg det regner i Norge... tihi!)
  3. Jeg har kjøpt meg sykkel. En fin lett mountainbike - med handlekurv. Selgeren lo ustoppelig da jeg ville ha kurv på slik en sykkel og jeg endte med å få kurven gratis.
  4. Min kule roomie Kim lager musikk under navnet Ghost Town Jenny. Verdt å høre på!
  5. Til tross for at skolen ligger i California, så består klassen min av minst 80% med asiatisk utseende. United States of Asia har pluselig blitt et begrep.
  6. All mat i dette landet er low fat, low sodium og pumpet full av sukker. Det står gjerne "a healthy choice" på produkter med 25% sukker...
  7. ... men at min nærmeste matbutikk har de egen konfektavdeling i delikatessedisken, det klager jeg ikke på!
  8. Mobilselskapet mitt trekker meg for å motta samtaler og meldinger - og det er helt vanlig her.
  9. Jeg har allerede vært på IKEA og hamstret svensk rugbrød, knekkebrød og tyttebærsyltetøy.
  10. Favorittbestillingen min på Starbucks denne uken er venti triple non fat sugar free vanilla latte. Neste uke akter jeg å innføre temperatur på melken, bare fordi det er mulig.

Snart kommer det bilder fra San Francisco. Der har jeg vært fem ganger allerede - storbyen er nemlig bare 23 minutter unna med tog.