mandag 21. september 2009

San Francisco

Vakre San Francisco er rett over Bay'en fra Berkeley og har alt! Jeg anbefaler å trykke på fotomontasjen for å få den større, da skjønner dere bedre hva jeg snakker om.


Øverste høyre hjørne:
Height street, også kjent som hippiegaten fra 1969 (Height-Ashbury). Det vrimlet av nisjebutikker, særegenheter som den rosa motorsykkelen, koselige puber - og levninger fra flowerpowertiden. Sært, men veldig artig!

Øverste ventre hjørne:
Det hjørnet av byen hvor Fisherman's Wharf ligger finner man Pier 39. Der ligger det en enorm mengde sjøløver. På Fisherman's Wharf finner man også Boudin, berømt for sine surdeigsbrød. Opp noen kjempebratte bakker der trikken går finner man Lombard street, de berømte svingene manstår i kø for å kjøre ned.

Nedeste høyre hjørne:
San Francisco er kjent for sine rekkehus. Høye og smale for å klemme inn flest mulig innbygere på et lite areal. Mest kjent er husene fra "Full House" på det store bildet. Jeg ønsker meg heller et hus med tårn, tenk å ha hobbyrom i tårnet...

Nederste venstre hjørne:
Alcatraz er San Francisco's mest berømte attraksjon. Et beryktet og rømningssikkert fengsel som ble nedlagt på begynnelsen av 60-tallet, deretter inntatt av indianere for så å bli nasjonalpark og museum. Og ja, for å få tiden til å gå heklet en del fanger. Kult - bortsett fra den rosa akrylen...

Midten:
Forklaringen på hvorfor vi Bergensere føler oss ekstra hjemme i byen.

7 kommentarer:

Bai sa...

I wanna go there...

Senna sa...

Helt enig, San Fransisco er en fantastisk by. Jeg har vært der to ganger, men det begynner å bli en god del år siden nå.

Frk.Badegakk sa...

Oh! Det ser fantastisk ut!!!*misunnelig. igjen*

Frk. Badegakk sa...

Heia! Så kommentaren din på bloggen din, men jeg får ikke opp email adressen din. Kan ikke du sende meg en mail på frk.badegakk@gmail.com da?
Blir nysgjerrig jeg!

Topsy sa...

Åååå, lengte! En utrolig flott by! Var du på Barnes & Noble-sjappa ovenfor Pier 39?

heitomat sa...

"Korti kommar du hem?"

Tove sa...

Utrolig flotte bilder du tar! Ser ut som om du egentlig har det ganske greit over there...