tirsdag 7. juli 2009

Mor og datter på biltur

For en måned siden kjørte pappa og jeg fra Trondheim til Bergen med flyttelass, en flott kjøretur. Nå skulle jeg en snartur på Sørlandet en helg for å besøke mammas familie, fly ned og kjøring til Bergen hjem igjen. Turen fra Farsund til Bergen har vi kjørt utallige ganger, men med noen avstikkere langs veien ble også en godt innkjørt tur ny og spennende.Dette er verdens søteste Sørlandshus - og enda søtere ble det med nye vinduer og etter mamma malte det. Huset har tilhørt bestefars amerikanske tremenning og ble tidligere i år gitt i gave til bestemor og bestefar. Jeg tar meg selv i å angre bittelitt på at jeg ikke valgte materialteknologi som fordypning i studiet mitt, da kunne jeg spesialisert meg på aluminium og flyttet inn i dette nydelige huset... Enn så lenge får jeg nyte synet og heller håpe at kanskje en dag kan det tilfalle oss som feriebolig.


Mamma og jeg kjørte ytreveien over Jæren nordover. Jøssingfjord var majestetisk. Husene under Helleren er 200 år gamle og står som de ble forlatt for snart hundre år siden.
Sokndalstrand var nytt bekjentskap for både mor og datter. Dette er en Cittaslow-bygd og yret av liv. Gallerier, små kafeer, landhandlere og herlig stemning - hit drar vi gjerne innom igjen. Hengejordbær er herved satt mammas liste over må-ha-planter og datteren drømmer om benk med bokhylle utenfor hytten på landet.Egersund Fayansefabrikk har et lite museum i Egersund hvor vi stakk innom. Alkemuggene er bare så fine -så nå skal jeg holde utkikk på loppemarkeder. Jeg likte også veldig godt stentøymuggene jeg så i utstillingsbutikken.Å kjøre langs Vestlandet betyr flotte brospenn, vakre øyer og fargerik kystnatur. Men i mine øyne slår ingenting et flott prosessanlegg - hva hadde vel Norgeskysten vært uten disse perlene av noen kjemifabrikker? Mamma påstår jeg er studieskadd. Fnis.

Og alle var enige om at det var en flott tur.

8 kommentarer:

Hege sa...

Flotte bilder.. så veldig fint ut der :)
Håper dere får en riktig flott sommer :)

sol sa...

Litt "fagidiot" er det fort å bli... :D Tror benk med bokhylle kommer på min ønskeliste også, det var jo genialt!

Solveig sa...

Det er en fin tur fra Sørlandet og vestover. Skal kjøre den veien i helga. Det blir neppe ytre veien slik som dere kjørte, tror barna helst vil komme fort fram. Men det hadde ikke vært meg i mot.

mimouna sa...

Så koselig det ser ut! Norge er i grunnen verdens beste ferieland, mye vakkert av både natur og arkitektur og levelige temperaturer.

Ha en fortsatt flott sommer!

Knitgirl sa...

Å jeg har lyst til å se Vestlandet! Det er så mange steder i Norge man skulle vært, og bildene dine var så flotte. Fortsatt god sommer!

Margrethes hus og hage sa...

For et koselig hus :) Og flotte bilder!

Ja det kan jo fort blir navnforvirring... Ikke så vanlig navn, da. Så er ikke vant til å finne "dobbeltgjengere" overalt :)

Hilsen Margrethe

Arkanzo Eternal sa...

Casa bonitas estas....

Sara sa...

Neat photos! :)