torsdag 12. mars 2009

Håndarbeidsferie med skyer og ugler

Jeg er enda ikke ferdig med å blogge om Islandsuken, det tar nok en stund. En ukes ferie inneholder nemlig betydelig flere inntrykk enn en skoleuke - som stort sett består av rutinen hjemme - skolen - trening - sove. Mye håndarbeid ble det i løpet av uken, med kun pappa og bror som ikke-strikkere ble setningen "jeg skal bare strikke ut pinnen" en gjenganger.Cloud Bolero er et gratismønster av Ysolda Teague, hun lager mye vakkert. Mønsteret kan finnes her. Boleroen strikkes fra halsen og ned, noe som gjør at du skal få den til å passe akkurat deg ganske enkelt. Jeg tror jeg endte med å strikke målene for størrelse M (jeg strikker løst) og kun legge opp 8 masker under ermet, selv om jeg kunne klart meg helt fint uten disse.. Med pinner 8 og eksimogarn gikk det akkurat så fort som jeg liker også. Knappen er hornknapp kjøpt på Island.

Å ta bilde av seg selv i et speil, var ikke særlig enkelt. Rundt armene og nederst på boleroen brukes picotavfelling. Det var for meg en ny teknikk, ble flott over armene og som dere ser av bildet - veldig utstående i ryggen. Originalen står også ut, men siden jeg er noe bredere enn modellen originalen henger på, tok jeg opp igjen kanten nederst, felte av vanlig og sydde inn fire centimeter under armen (man rekker jo ikke opp, må vite) - da ble den helt perfekt.

Søs og jeg fant en bokhandel med kafè der du kunne låne alle bladene i bokhandelen fritt mens du var på kafèen. Helt genialt! I en butikk fant jeg et billig perlesett med blå treperler og sammen ble dette perfekt formiddagsunderholdning. Søs tok bilder av meg i aksjon, både med å lage smykke og med å strikke babyjakke. At boleroen også ble dokumentert, er ren bonus.I tillegg til en ikke helt vellykket udokumentert lue med klaffer (den var stor og ble gitt til pappa, men mamma la ned veto mot bruk siden hun mente lyseblått og klaffer til pappa var feil), ble Marsluen gjort ferdig. Dette er Who?, dobbel Dale Babyulll og pinner 4.0. Jeg er svært fornøyd med å få brukt den babyullen, den har ligget lenge og fargen er litt gusjete til baby. Til lue fungerte den fint - med grønne øyne og til de nye grønne vottene mine passet den enda bedre.


Islandslei?
Kun naturbildene gjenstår i morgen - så er det slutt. Jeg lover :)

12 kommentarer:

Hedvig sa...

Ser at du har hatt en flott og aktiv ferie! Boleroen var kjempefin til deg!

TORUNN sa...

Nydelig bolero!
Ha en flott dag!

Linda sa...

"skal bare strikke ut denne pinnen" åh det er et kjennt uttrykk...

boleroen er skikkelig flott, den passet kjempeflott til deg!!

petronellas sa...

Nydelig bolero - Takk for at du deler mønsteret :-)

Anita K sa...

Nydelig den boleroen, passet deg flott.

randi K design sa...

Den boleroen var fin, og ser ut som den varmer akkurat paa rette stedet, over skuldrene og ryggen. Akkurat der jeg fryser foerst.

sol sa...

Nydelig bolero!

Tutten sa...

Nydelig bolero og ugleluen ble også fin.

snorkfrøken sa...

Nydelig bolero! Utfordring til deg i bloggen min!!!

lise sa...

Herlig bolero!

mimouna sa...

Gøy å få "være med" på Islandsturen din, høres ut som om det har vært kjekt. Her i huset vet selv lillebror hva "strikke ut pinnen" betyr. *fnis*

Boleroen var veldig fin, du kledde den fargen. Ha en god helg!

Felisi sa...

"Skal bare strikke ut pinnen" fungerer best når man strikker rundt på rundpinne ;o)
Flott bolero, den kledde deg godt!