fredag 13. februar 2009

To skritt frem og et tilbake

Tovede votter har jeg strikket en del av etterhvert. Det er kjekt strikketøy å ha med seg i vesken og populære gaver. Jeg har hatt et stort lager av Fritidsgarn, men nå begynner det å gå mot slutten. Igjen har jeg noen enkle nøster. To enkle nøster bruker å bli et par votter - som sagt, så gjort.


Dette er et forsøk på Mitered Mittens. Jeg har ikke boken oppskriften står i, men har fått noen hint på fellingene og prøvd meg ut fra det. Vottene er fine de og med 40 masker på pinner 5.0 ble de akkurat passe.


...vel og merke dersom jeg hadde hatt to venstrehender. Det har jeg altså ikke. I tillegg synes jeg tomlene ble veldig brede, til tross for at det er samme masketall som på standardvottene mine.


Nå må jeg strikke altså strikke to høyrevotter. To nye nøster kjøpt inn og selv om det er surt å måtte handle garn som egentlig er brukt opp - så har jeg i alle fall lært til neste gang.


Bedre gikk det med disse Fritidsgarnvottene. Her jeg fått fint til en høyre og en venstrevott. Jeg er veldig fornøyd med stripene. Artig var det også å strikke asymmetriske striper, så vottene ble ferdig i en fei. Tenk om jeg kunne strikket sånne votter av det brune og rosa garnet i stedet.


To skritt frem og et tilbake er også illustrerende for hodepinen min om dagen. Dette er et bilde fra læreboken min i termodynamiske metoder. Når man begynner å beskrive funksjoner som "spesielt vakkert hvis man bytter S med T som fri variabel" - da blir det litt høytsvevende for min del. Hver gang jeg tror jeg har skjønt noe, så får jeg bekreftet på neste side at jeg ikke har gjort det likevel. Festlig.

11 kommentarer:

lise sa...

Det skal bli fine votter til slutt, da! Enig i at de grønne var veldig fine.

Lykke til med lesing i helgen..!

UnePune sa...

Hehe! Er det ikke typisk! Men blei fine da =) God helg!

Camilla sa...

Alltid irriterande å lage to høgre-vottar, men dei vart veldig fine og så får du eit ekstra par:) Her kan du lese ei tommelfelling på Mitered Mittens som gjev dei to like vottar, http://kathrynivy.com/news/180/52/

Eg har følgt det tipset når eg har strikka desse vottane, og slepp heldigvis å tenkje så mykje på høgre og venstre :)

Ruth@ sa...

Herlig disse tovete vottene dine er... De er jo varme og gode...Ha en fin helg...

sipusa sa...

Kjedelig ja....men så har du to par votter til slutt da....!
Fine de grønne ja:-D

HobbyMegHer sa...

Så fine vottene ble! Kjedelig at du må lage tø høyrevotter til da... :0)

marie sa...

Så flotte vottene ble. Du kan jo etterlyse to stykker med bare høyrehånd. Knis.

annesand sa...

Det finnes sikkert noen med to høyrehender?

Takk for titten inn i en hyggelig blogg. Så mye fint du strikker!

Og vakre formler, nei se det, det forstår ikke jeg meg mye på heller. Liker s = v x t, jeg. Den forstår jeg!

Ønsker deg ei fin helg!

Charlene sa...

Typisk med to høyrevotter :/
De grønne var jo kjempestilige! Likte de assymetriske stripene.. Der ga du meg en idé :)

Renate sa...

De vottene der er så fiiine!!! Sender du noen hint min vei også, eller? ;)

Renate sa...

De vottene der er så fiiine!!! Sender du noen hint min vei også, eller? ;)