mandag 30. juni 2008

Innlegg nr 100!

Dette er mitt innlegg nr 100!

Alle som kommenterer dette, de to foregående innleggene eller kommenterer i salgsbloggen min, hverdagsluksus, er med i trekningen av et av smykkene i forrige innlegg.

Skal vi si at dere må ha kommentert ferdig til søndag? Da er jeg tilbake fra Oslo og oppdaterer sikkert bloggen igjen.

Bildet jeg bruker, er forresten det fineste bildet jeg noensinne har tatt. Synes jeg da :)

Smykkegalskap

Man har en søndag fri og føler ikke for å gjøre så veldig mye. Ved å finne frem perlelageret (og alle smykkesettene fra Panduro som ble innkjøpt sist sommer) gikk timene fort. Først fant jeg perler, deretter navn og så ble smykkene til. Her er en liten oversikt - flere deltaljbilder kommer på hverdagsluksus så snart jeg får overført bildene dit og målt lengden på smykkene, forhåpentligvis skjer det allerede på jobb i natt.


"Blå kjærlighet" består av halsbånd, 2-radet armbånd og øredobber med blå ferskvannsperler, blå glass- og akrylperler, lampworkperler samt mellomdeler i metall. Øredobbene har kroker i 925-sølv.


"Perleblomst" er et langt metallkjede med drueklaseanheng bestående av blå ferskvannsperler, metalldeler og blå akrylperler. Øredobbene har kroker i 925-sølv og består av metallkjede samt et lite anheng med ferskvannsperle og metallperle."Bølgeskvulp" er et smykkesett laget på metallkjede i gull, metalldeler i gullfarget metall og sjøgrønne glassperler. Smykket har klaseanheng, armbåndet et lite klaseanheng og to perler ved låsen. Øredobbene er laget på store ringer i gullfarget metall og blir trolig solgt separat.

"Vindruer" er mine yndlinger blant det jeg har laget. Herlige drueklaseøredobber med brune og turkise perler i tre, glass, akryl og metall. Ørekrokene er selvsagt i 925-sølv.

"Vintageengler" er et armbånd og øredobber i med glass og akrylperler i brunt og blått, samt oksiderte metallperler. Rammene med engler er supersøte og armbåndet har fire anheng hengende ned fra den nederste perlerad.

"Brennende kjærlighet" var et navn som gav seg selv. Armbåndet er tre rader lintråd med perler i glass og akryl. Anheng av større perler og glassblader er festet innimellom. Øredobbene er klaseøredobber i litt lysere rødfarger og disse har også en del ferskvannsperler blant perlene.

"E-stoffer" ble disse øredobbene navngitt, da perlene så ut som små, blå drops av typen ikke lovlig i Norge. De grønne cat-eyesene skinner også som forbudte stoffer.


"Historietime" måtte jeg kalle disse øredobbene, for de ser akkurat ut som øredobbene til en historielærer jeg har hatt. Lange, slanke og i jordfarger. Øredobbene er laget av akrylperler og gullfarget metallkjede."Fjong på si" er et veskesmykke med matchende øredobber, samt et mobilsmykke. Kanskje er store smykker litt voldsomt for noen, mens veskepynt er midt i blinken? Veskesmykket har et metalldusk nederst og består av perler i glass, akryl og tre, samt et stort metallanheng. Øredobbene er laget av akrylperler og ørekroker i 925-sølv. Mobilsmykket består av samme type perler som veskesmykket, samt en krystallsommerfugl.


"Tøffingen" er et herresmykke fra Panduro. To rader metallkjeder i asymetriske lengder og med tre anheng festet på. Det nederste, firkantede anhenget er ikke synlig her, ei heller hengelåsen låsen er festet i.


"Solsikkemiks" er et langt kjede med anheng. Anhenget består av skjellperler, glassperler, metalltråd og lintråd og er røft og stilig.

Gjensyn med symaskinen, bryllupsplanlegging og påskepynt

Mye forskjellig i ett og samme innlegg, men sånn går det når tiden løper litt fra bloggingen.


Jeg har vært på salg på Panduro. Det grå stoffet med hvite og grønne blomster ble raskt til to sofaputer. Veldig fornøyd er jeg ikke, det er nok sømmer som skal skjules selv på et putetrekk. Å få fine kanter på flappen som brettes over (og festes med borrelås, noe annet gidder jeg ikke) var det vanskeligste. Jeg har enda en meter av stoffet, kanskje blir det mer vellykkede puter. Det nederste stoffet hadde jeg tenkt å kle en blindramme med.
En pakke med ferdigkuttede blå lapper, innkjøpt i fjor, ble en formiddag til et forsøk på en løper. Litt skakk og skeiv og enda uten både vatt, bakstykke og lukkekant. Slikt har man mamma til å hjelpe seg med. Jeg har enda (minst) tre pakker med lapper, så jeg håper å bli flink til sånt i løpet av sommeren.


De grønne lappene kastet mamma seg over. De passer perfekt i allrommet her i Bergen.Dette er første steg på veien til bordkort til søstras bryllup. Vi må strikke en til - dette blir IKKE nærmere 60 hjerter. Ullgarn og ymse effektgarn i varierende grønntoner, tovet på 60 grader.


Påskepynt i juni er kjekt, særlig når pynten er på salg på panduro. Disse eggene likte jeg veldig godt, akkurat passe romantiske, søte og slettes ikke gule :)

torsdag 19. juni 2008

En tur på landet

Landet er dit byfolket reiser når de skal slappe av. Slik var det iallefall den gang farmor og farfar bygget hytte på landet - en knapp times kjøretur fra Bergen. Litt av magien med å reise på landet er at man virkelig kommer på landet; en kort fergetur og noen få kilometer skiller bysivilisasjon fra smale veier uten midtstripe, gårder og gamle hus.Hytten er over 40 år og nå skal vi overta den. Mamma og jeg bruker mye tid på å fantasere om hvordan vi skal innrede inne, hvor vi skal ha utbygg og hvordan det blir seende ut om fem, ti og femten år.
Er man på landet, så finnes ikke skikkelige veier. Særlig ikke når hytten ligger i LNF-område. Ned til bukten der båten, en søt oransje Askeladden med bare årer, ligger, går det kun en sjarmerende traktorvei.
Å sette garn i kveldingen har en egen magi. Blikkstille, klar sjø og sakte skumring - da kommer robåten til sin rett. En motor ville selvsagt ødelagt idyllen, det er pappa og jeg skjønt enige om.

tirsdag 17. juni 2008

På pinnene, verdens styggeste garn og hvorfor det nytter å klage

Sommeren er her og for oss studenter betyr det feriejobbing. Innimellom fortøying og lasting av tankbåter hender det av og til jeg drar frem et strikketøy. Det blir bare av og til fordi jeg til tider er ganske tilgriset av ulike oljekomponenter - og strikketøy som er seigt av tungolje eller lukter bensin, det lærte jeg på den harde måten i fjor at går rett i bosset.Flower Basket Shawl på pinner 8 og i Lucca Fino. Jeg har 100 gram og strikker til nøstet er tomt.


Brune lapper i størrelse 25*25 cm. Enkelt ullteppegarn på pinner 5.5, tror jeg. Hva de skal brukes til, vil tiden vise, men de er kjekke å ha med seg på bilturen til jobb (når jeg ikke kjører selv da).
Konseptet "hemmelig venn" er nok kjent for de fleste. Hemmelig uvenn derimot, er kanskje mindre utbredt, jeg håper ihvertfall det. Å sende de styggeste garnnøstene man har til en annen, i håp om at den andre personen kanskje synes nøstene er litt mindre stygge, er i grunnen veldig morsomt. Nøstene man får, derimot, er ikke nødvendigvis like morsomme. Jeg aner ikke hvem som har sendt meg disse nøstene som er nedarvet fra bestemor, men nøstene er grusomme. Minst 100% akryl er dette, garnet knirker, stikker og det er så gale at man kan se akryltrådene stikke ut fra garnet (jf. det nederste bildet). Fargene er også helt grusomme - betydelig mer knall julegrønn og julerød enn bildene klarer å vise. Nærmeste barneskole skal få nyte godt av disse nøstene - jeg klarer ikke ha dem i hus. Så takk min hemmlige uvenn - gaven var virkelig grusom!


Nå skal jeg ikke klage mer på garn jeg frivillig har mottatt i posten. Derimot skal jeg skryte av Toros kundeservice. Jeg klaget på at noen boil-in-bag risposer revnet og sendte inn to poser på forespørsel. Som takk fikk jeg en ny pakke ris, et brev med forklaring av sveisen på posene var for dårlig og en stor kasse med toromat. Her har jeg faktisk glemt å ta bilde av pastaposene... Toromat er ikke favoritten, men kjekt å ha i hus - som så mye annet!

Deilige dager i Bulgaria

Tilbake etter en ukes ferie er jeg avslappet, brun og veldig lykkelig.

At jeg er fornøyd er vel ikke vanskelig å forstå?


Den botaniske hagen i Balchik var absolutt verdt et besøk. Ja, det var akkurat så fint som bildene viser.