søndag 20. april 2008

Sokker fra sokkealongen

Etter at søstra meldte meg på sokkealongen, var det bare å kaste seg over strikkepinnene for å ta igjen alongdeltakerne. Denne måneden var oppgaven valgfrie sokker med fletter.


Jeg så mitt snitt til å bli kvitt noen enkle nøster Donnatella jeg hadde liggende. Et nøste i hver farge blir ikke stort når hvert nøste kun har noen og seksti meter. Tre nøster i noenlunde matchende farger derimot, ble sammen med pinner 5,5 (det er den tjukkeste minirundpinnen jeg har) og en modifisert utgave av Kates sokkemønster, til et par fargesterke, tjukke sokker med fletter.

Et nøste til skaft, et til fot og et til ribb, hæl, tå og pynt. Jeg syntes overgangen mellom de to fargene var så stygg, men et påsydd hjerte gjorde det hele mye bedre. Sokkene ble litt store til meg - så venninnen min er så heldig at hun får nye sokker. Jeg har enda tre nøster Donnatella liggende, så jeg tror nok det blir enda et par sokker av dem.


Marssokkene, Circle Socks, er kjempekule. Jeg har slått meg løs på pinner 2,5 og det går... vel, egentlig ikke så veldig bra. Jeg har strikket begge sokkene parallelt og det har tatt sin tid. Nå ser jeg endelig enden på dem, men problemet er det bildet viser. Sokkene er alt for store! Strikkefastheten min er løs, jeg må snart bare innse det, men at det skulle være så gale - det visste jeg ikke. På sokken på bildet har jeg i tillegg felt ti masker mer i kilen enn hva mønsteret sier. Så hva gjør jeg?


Iryl har røpet at de fine Jaywalkersene jeg fikk er strikket på pinner 2.0. Selve skaftet og hælen er helt greit, men foten er problemet. En mulighet er å rekke opp bort til hælen, gå ned til pinner 2.0 (som må kjøpes inn) og se hvordan det blir. En annen mulighet er å ta opp igjen kilefellingene og felle på hver pinne fremfor annenhver til enda færre masker enn hva jeg har nå. Noe må iallefall gjøres. Tips mottas med takk.


Av sokkealongens andre mønster har jeg strikket Thujasokkene, som var hovedmønster i februar.


Et par hullmønstrete sokker fra Drops som var bonussokkene i februar, riktignok i modifisert utgave.


Dessuten har jeg strikket Blueberry Waffle Socks, som var bonusmønster i januar. Da mangler jeg bare Anastasiasokkene fra januar. Det får bli mitt neste prosjekt - jeg må bare regne om mønsteret til tjukkere pinner først.

10 kommentarer:

Cruzidull sa...

Heisann! Du har jo blitt en skikkelig sokkeracer jo :D Helt knall! Så også ut til at du hadde en flott ferie i Paris. Kjente et snev av sjalusi da jeg så bildene...

Nattfiol sa...

Så flink du!

1. Har du husket å sende mail til Silja for å få registrert sokkene dine?
2. Hvis du ikke skal gi vekk sokkene ville jeg tatt opp til kilen og felt så manger masker som du trenger for at de passer din søte fot.

Ps. Kan ikke du være litt mindre effektiv, slik at vi andre dødelige stilles i et litt bedre lys?

Iryl sa...

Jeg ville også tatt opp til kilen og felt slik Ingrid skriver. Alternativt ville jeg fortsatt og avsluttet - de ville vært for store, men kanskje gode som nattsokker :-) Utrolig produksjon om dagen, må jeg si :-)

vivi sa...

Lett å se at du har blitt bitt av sokkebasillen! Lekre sokker!
Jeg glemte helt å skrive hvor jeg hadde kjøpt stoffene jo. I alle fall - jeg kjøpte de på
http://www.fabricparadise.com/index.shtml

Kos deg, og la Visakortet gløde!

Saria sa...

Hei, så mange fine sokker du har strikket! :D
Svar til din kommentar: Jo, jeg er også skeptisk til alle disse slankekurene, og tror egentlig bare på å omlegge kosten til noe fornuftig, samt være litt i aktivitet. Det har også vært en skikkelig aha-opplevelse å tilbringe 3 måneder på VG sin vektklubb.no! Ting vi trodde var sunt var faktisk det helt motsatte! Der handlet det bare om manglende kunnskap *fnis* nå har vi jo lagt om kosten og spiser nesten ikke snop i det hele tatt, noe vi gjorde i mye større grad før. Kuren er jo egentlig bare for å komme dit man ønsker på vekta, man må jo selv sørge for å holde seg der etter endt kur :)

Anonymous sa...

Så var nok ei uke over og det er snart helg. Eg er på min ukentlige God Helg bloggbesøktur, og ønsker deg ei fin helg. Kjempe flotte sokker du har strikka :)
Klem fra Ronille

Bella sa...

Wow - skal si du er en effektiv sokkestrikker!! Er jo rett imponert her jeg sitter!!
Likte spesielt de brune drops-sokkene - jeg er fan av brunt:)

vil også si tusen hjertelig takk for hilsen og tanker til meg og lillegutten min i magen! Betyr mye for meg!

Ha en fin helg!
Stor kos!

marie sa...

Utrolig hvor produktiv du er. Jeg er helt imponert!

Ha en flott lørdagskveld!

Magaki sa...

Det var en imponerende produksjon!

Kanskje litt sent ute, men mitt forslag er å rekke opp hele hælen og felle noen masker jevnt rundt før du strikker ny hæl. Litt mye jobb, men så mye mere tilfredsstillende resultat.
Husk å telle hvor mange masker du egentlig trenger før du rekker opp;)

Linda sa...

De oransje og de brune var som lagd til meg! Gud, så flink som du er.