torsdag 13. desember 2007

Votter, sjal, smykker, snøfnugg og julehilsen

Juleferie! Velfortjent, som alltid! Nå venter en uke i syden og to 12-timersvakter på jobb før julefreden senker seg på ordentlig.

De siste ukene har det vært dårlig med strikkeoppdateringer. Jeg har strikket litt innimellom, det nærmer seg jo tross alt jul, så her får jeg ta en kjapp oppsummering.


Votter må man ha i iskalde Trondheim. Venninnen min glemte de forrige jeg laget på bussen og jeg strikket selvsagt nye. Disse er strikket etter et Raumamønster, men med egen vri på mansjetten. Liker bedre å ha vottene lange og smale enn med dobbel brettekant.


Disse to blir julegaver. Vottene til venstre er i Uruguaygarn, til høyre i Fritidsgarn.


Disse knappene er nå sydd på de lilla vottene. Kjempeskjønne knapper, "selvsagt" fra USA...


Litt mer som skal bli ferdig til jul. To par votter og en lue matchende vottene over. Synd tomler og fellinger, ja egentlig alt som innebærer 5 pinner, er kjempekjedelig.


Sjalet til mamma ble ferdig og er nå mottatt i posten. Det gikk med akkurat 2 hesper Uruguaygarn (200 gram), hadde under en meter igjen eter avfelling. Sjalet er strikket i rillestrikk med kastøking i sidekantene og om midtmasken.


Blonden på kanten er noen omganger med kast og 2 sammen, før jeg strikket to masker i hver maske i en omgang før jeg felte av. Så enkelt, og så dekorativt.


Langt ferskvannsperlekjede, øredobber og sjalnål fikk hun også. Jada, hun hadde rund dag :)Her er det hele samlet. Sjalet ble akkurat passe stort til at det falt fint over rygg og skuldre når det ble lukket med sjalnålen. Ikke umulig jeg må lage et sånt til meg selv. I rosa da :)


Av ferskvannsperlerestene ble det akkurat et armbånd og et par øredobber til. Dette settet er nå på vei til Grete i posten.


Jeg klarte ikke helt å gi meg med smykkene. Etter Snøsmykket fant jeg snøkrystall-swarovskier på perlehuset og vips var Snøfnugg født. Smykket er ca 70 cm langt og består av en silkelisse og en kraftig kjetting bundet til en ring med murano- og swarovskianheng.


Snøfnuggarmbånd ble det også, og helt enkle øredobber.


For å vise Snøfnugg litt bedre. Her henger det på meg. Merknad til meg selv: det er vanskelig å ta gode bilder av noe som henger over puppene på seg selv.


Kombinasjonen av silketråd og kjetting var råkul, så her laget jeg et grønt smykkesett også. Silketråden (eller hva nå enn det egentlig heter, er mer en lisse) er tredd inni kjettingen. Swarovskiperler og krystallkrone er anheng. Armbåndet har en enkel swarovskikule til pynt.


Her synes anhenget bedre - og man får en anelse av hvor mye det glimter i swarovskihjertet.


Med til Lanzarote om noen få timer blir Raumas hjerter, kjolen jeg skal begynne på og uferdige votter. Så får vi se om jeg får gjort noe i det hele tatt. Ferie blir det uansett - og det skal bli godt!Siden dette er siste oppdatering før jul, så vil jeg benytte anledningen til å ønske alle mine lesere en riktig god jul!

tirsdag 11. desember 2007

Armbånd, maskemarkører og flower basket shawl

Greit, jeg innrømmer det, det ble ikke lest så mye mer på søndag. Jeg hadde ikke lyst, var ikke motivert og hadde heller lyst å leke med ferskvannsperler, swarovskikrystaller og andre godbiter fra lageret mitt. Så istedet for å kjefte på meg (samvittigheten min er dårlig nok som den er), så nyt istedet bildene.


13 armbånd ble det, faktisk. De fleste med ferskvannsperler, men også noen med glassperler og swarovski. Så fine, alle sammen.


Siden jeg nå en gang elsker rosa og blomster, så er dette min favoritt. Dette er mitt, bare mitt. Jentene i klassen var kjempemisunnelige. For, tenk, eksamenslesningen ble så mye bedre av å ha noe fint rundt håndleddet!


Dette er også en favoritt. Isblå perler, metallperler og en hvit perle. Synd blått ikke er min farge, ellers hadde jeg beholdt det også selv.


Når jeg først snakker om ferskvannsperler, så er dette restene av bursdagsgaven til mamma. Det vil si, det som ble lagt ved sjalet av Uruguaygarn. Fargeblandingen er helt nydelig og matcher sjalet perfekt, men siden posten er treg og mamma enda ikke fått gaven, så venter jeg med å vise hele settet.


En haug maskemarkører ble det også, både med krok og løkke. Dette er de rosalilla.


Her er den svarte, hvite og grå haugen.


Jeg har laget blå tidligere og laget enda litt flere av dem. Disse har kjempekroker til bruk i strikketøy med tjukt garn.


Til slutt ble det en liten flokk dyreinspirerte markører. Disse perlene er kjempefine, men kameraet mitt får det ikke helt til. Nytt kamera står på ønskelisten, så kanskje blir det ordning etter jul. Da kommer jeg også til å legge noen av disse ut for salg - jeg strikker ganske enkelt ikke mønstre som krever 30 markører på en gang :)


Til slutt: Fire trådfestinger og litt forsiktig blokking har tatt to måneder. Flower basket shawl har vært mitt interkontinentale flystrikketøy dette året og tok meg to flyturer tur/retur USA, sånn omtrent. Når jeg først skjønte systemet gikk det veldig greit, og jeg skal nok strikke flere. Jeg har ikke blokket kanten så veldig siden dette skal være et brukssjal og ikke et pensjal. Fine ting er til for å brukes, ikke gjemmes vekk, og sjalet er nydelig tullet rundt halsen også.

søndag 9. desember 2007

Snö, øredobber og jul på rommet

Jeg er besatt av Snö. Ikke sånn kald, ekkel utendørssnø, den liker jeg ikke, men smykkene fra Snö of Sweeden. Særlig liker jeg kombinasjonene deres av ferskvannsperler, krystaller og sølv. Er du usikker på hva jeg mener, så ta en titt på dette eller dette. Hver gang jeg ser slike smykker så må jeg ta på dem og drømme litt. Drømming er nødvendig fordi jeg ikke har noen Snösmykker. Før nå da.


Har du sett noe så vakkert? I sommer kjøpte jeg et pandurosett på 70% som inneholdt nettopp ferskvannsperler, bergkrystaller og små glassperler. I dag var lysten til å lage smykke større enn lysten til å lese til eksamen [for kreativiteten er aldri så på topp og rommet aldri så ryddig som i eksamensperioden] og settet har endelig blitt til mitt eget Snøsmykke.


Kombinert med litt diverse fra lageret mitt ble det et helt sett. Smykke, armbånd, øredobber og maskemarkører - ja, det kan jo hende jeg vil strikke i juleselskapene. *fnise*


Litt flere øredobber ble det også. Jeg er kjent for å være glad i matching. Her har restene av Odessaperlene blitt til øredobber - til bruk nettopp sammen med Odessaluen.


Dette rosa smykket laget jeg tidlig i høst, også fra et slikt alt-for-dyrt-men-på-halv-pris-av-halv-pris-går-det-ann-Pandurosett. Nå fikk jeg endelig øredobber til. Smykket har jeg brukt med krystalløredobber til tidligere, nå kan jeg være helrosa slik jeg liker.

Jeg reklamerte i et tidligere innlegg at min fantastiske søster skulle sende meg adventskalender. Her er den, eller, det som er igjen av den da. Observante sjeler vil se det er få pakker igjen, og det er riktig. Det er nemlig en telle-ned-til-syden-kalender og i dag er det fem pakker igjen. I Smartesken fra søstra lå det også kokosmakroner og marsipankonfekt. Begge deler forsvant veldig fort...


Her er dagens pakke, riktig så hobbyrelatert. Søs er flink til å brodere, jeg eier ikke tålmodighet til det. Da er det fint hun broderer til meg.


Den andre adventskalenderen min er en tekalender. En swap gav meg 25 (jeg elsker at amerikanerne tar med en dag ekstra) pakker med te, samt en ekstra stor gave til den 25. Hver dag får jeg løs te nok til flere kopper, helt herlig. Pakkene har jeg samlet i tulipanvasen min. Englene foran kalenderen er en del av julepynten min og er fra min gamle jobb i Bergen, blomsterbutikken. De var så populære blant oss ansatte at jeg tror flesteparten av englene havnet hos oss.


I år var jeg hjemme i slutten av oktober og da var julevarene akkurat ankommet blomsterbutikken. Jeg er innom og jobber litt stort sett hver gang jeg er hjemme, og denne gangen var ikke noe unntak. På pallene som skulle pakkes ut fant jeg disse søte nissene. Det ble årets tilskudd til julepyntsamlingen.


Jeg har tidligere fortalt om den dype vinduskarmen min, og den alene gjør det verdt å bo på 8,5 kvadratmeter. Siden resten av kollektivet ikke er like julestemningbesatt som meg, så holder jeg meg til å pynte rommet mitt - og dermed også vinduet. I desember er vinduet julevindu med pepperkakehus, pepperkakemenn, nisser, snømenn, englespill og englegren. Englespillet, som er adventsstaken min, spiller for fullt akkurat nå. To lys holder lenge til å få fart på spillet- og godt er det, siden jeg strengt tatt ikke skal tenne lys tre og fire i Trondheim.


Pepperkakemennene (det henger en til over) ble kjøpt på Garden Ridge i USA av min, som dere sikkert har begynt å forstå, übersnille søster. Jeg elsker dem, og siden jeg vet at mamma har noen slike også, så tror jeg det er sjangs for å få tak i flere enn to etterhvert... tihi.


Englegrenen min er jeg også veldig glad i. Det er en trollhasselgren hengt opp med blank sene, slik at den blir svevende. På den henger glassengler, prismeengler, akkurat nå: snøsmykket mitt, og noen kjempefine, hvite metallengler kjøpt i USA. Mamma har flere av dem også...

Jeg må bare avslutte med enda et bilde av det fine smykket mitt. Tenk om jeg kunne rocke torsdagens eksamen i organisk kjemi ved å bare sitte her og se på smykket, men... *tusler til pulten*


PS! Jeg har pusset opp bloggen min og gjort den til en skikkelig blomsterpikeblogg. Hva synes du?

lørdag 1. desember 2007

Uruguaygarn, byttegarn og vinneren av konkurransen

Uruguaygarn, eller garn fra handpaintedyarn.com, er lett å bli avhengig av. Jeg har bestilt derfra flere ganger og nå var det på tide med ny ladning. Vanligvis leveres varene svært raskt, men denne gangen var jeg uheldig og traff litt ferieavvikling. I tillegg hadde jeg tenkt garnet skulle nå meg i Bergen, slik at det måtte videresendes til Trondheim. Torsdag etter eksamen fikk jeg hentet det, en god beslutning på en ellers noe kjip dag.


Se på dette da! Hespene er helt nydelige. Tidligere har jeg alltid vært mindre fornøyd med en og annen farge i forhold til på skjermen, men denne gangen klaffet alt - ja, fargene var flottere enn jeg husket. Dette er tre ulike typer av garnet deres: Colonia 160, som er de tre mest spraglete hespene, de to hespene i lilla og rødlilla foran er Bulky Merino og de tre hespene bak til høyre er Ejido 140. Sistnevnte er min absolutte favoritt, garnet er litt ujevnt spunnet, men ikke så mye at det er plagsomt, og det har nydelige sjatteringer og flott glans i garnet. På toppen av det hele er det kjempegodt å strikke av.


Her har jeg nøstet opp hespene. Eller, iallefall noen av dem, for jeg har stort sett bestilt to og to hesper. Det kom 15 hesper, en av den brune, en av den blåspraglete (men jeg har en rest av den fra før) og tre av den gule, lilla og rosa. Totalprisen for 1,5 kg garn pluss frakt fra Uruguay er ca 750 kroner. Det er ikke veldig dyrt, heldigvis, for jeg vet dette var langt fra siste gang jeg får Uruguaygarn i hus. Mine to yndlinger denne gangen er de tre Ejidonøstene, især det med grønt i. På bildet er det ikke i nærheten av så fint som i virkeligheten. Fargen heter "Hojas de Otoño" - høstblader. Selvsagt er den utsolgt nå...


Siden garnet kom sent har jeg hatt god tid til å forhåndsdisponere det. Nå har jeg nesten litt liten tid til å få gjort det jeg har tenkt. De to nøstene med høstblader skal innen torsdag ha blitt et sjal til mamma, siden hun har rundt dag lørdag. Ikke noe problem vanligvis, men det er eksamensperiode og jeg strikker minimalt. Heldigvis er garnet så nydelig at vanlig rillestrikk blir pent, så da er det håp for å få det ferdig.


De to rosaspraglete nøstene skal bli luer som den på bildet over. Denne strikket jeg tidligere i høst til meg selv. Da jeg var i Bergen sist falt sekretærene på jobben til pappa sånn for den at jeg har to bestillinger på slike. Godt det tar minimalt med tid å strikke slike luer. Den blåturkise luen er forresten også strikket i Uruguaygarn og mønsteret er funnet på siden deres. For ordens skyld: pannebåndet er i Alaska og den lyserosa luen er både av garn og mønster fra Louisa Harding. Alt dette ble strikket i bloggpausen min.


Når jeg ikke kjøper garn, så bytter jeg til meg. Fra Grete fikk jeg to nøster Noro Silver Thaw i bytte mot en veske jeg hadde. Det blå nøstet skal bli spiralluen jeg har sett hos Kiwa og det andre blir nok en lue, det også. Dessuten byttet jeg bort mitt nummer av Interweave Knits, kjøpt i USA i oktober, mot tre nøster Lima fra MerGarn. Byttet ble gjort med Marit, som tilfeldigvis er mor til Ellen som driver MerGarn. Jeg elsker allerede merinogarnet derfra og nå tror jeg jeg har fått enda en favoritt. Lima skal strikkes på pinner 4,5-5 - perfekt for meg altså.


Et av Limanøstene blir nok en Odessa, slik som denne. Odessaen ble ferdig torsdag kveld etter strikkekafè og er strikket i Alaska på pinner 4,5 (hvilken overraskelse!). Jeg la opp 90 masker og fulgte ellers mønsteret. Perlene er fra England og kostet ikke veldig mye for et rør. Anbefales! Størrelsen jeg har brukt til Alaska er seed beads round 5,5 mm og til Lima kommer jeg nok til å bruke de som er et hakk mindre, altså 4 mm. Garnet er litt tynnere enn Alaska, dessuten har jeg, merkelig nok, en del rør med perler i den størrelsen liggende.


Takk for gode bidrag til hva pepperkakene våre forestilte. Mitt favoritt-gjett kom fra Irene og lød "kenguru." Det passet jo fantastisk godt inn sammen med elefantene og kamelene og dessuten kunne pepperkakene se ut som kenguruer. Men... det var det ikke. Søs var inne på det, ved å si noe kjemigreier. Jeg ville frem til at det hele var et molekyl. For det er det det er. En 2-D tegning av molekylet over, sykloheksan eller en ring med seks karbonmolekyler, om du vil. Nerding kalles det når du lager pepperkakemolekyler, og det blir du flink av å gå på NTNU.

Før konkurransen tenkte jeg jeg skulle ekskludere Abbehope, fordi hun har hatt kjemi på NTNU. Men jeg lot vær - og det straffet seg. Jenten visste jo alt for godt hva pepperkakene var og gikk mye lengre enn forventet av svarnivået. Premie skal komme i posten.


Søstra, som var den som kom nest nærmest bør egentlig få premie hun også. 24 slike doble pakker er derimot på vei til henne i posten, så det får være premie nok. Dessuten skal jeg lage julegave til henne i tillegg til de to kjøpte, om jeg får tid da...