onsdag 2. mai 2007

Drikkesaker

Med meg hjem fra USA ble en del poser Kool-Aid, saftpulver som av flere årsaker ikke selges her i Norden. En av dem er det høye vitamininnholder, en annen er nok at fargestoffene er sterke nok til å brukes til det jeg har lekt meg med: farging av garn.


Jeg er jo, som noen kanskje har forstått, glad i rosa, grønt og brunt. Den brune av merket Flavor-Aid, med den fortreffelige smaken Tamarindo, er visst vanskelig å få tak i i resten av USA. I Texas fant jeg den iallefall. Den eneste forskjellen jeg merket mellom de to merkene var at den brune løste seg dårligere i vannet. Jeg velger nå å tro at det har med smaken å gjøre - jeg er glad jeg slapp unna med lukten.


Grønt og brunt ble blandet hver for seg og helt i striper over gjennomvått, hvitt fritidsgarn. Så ble blandingen kjørt 2*4 minutter i mikrobølgeovnen, skylt og tørket i to døgn. De grønne stripene ser veldig voldsomme ut i hespen, men ble svært bra oppnøstet. Her er jeg begynt å strikke Unshaped Shrug, linken fant jeg hos Mimouna. Tålmodigheten min passer svært bra til pinner 8, her skjer det jo noe - og det fort :D


Dette er brun og rosa Kool-Aid og garnet er naturhvit Ren Ny Ull. Noen steder lot jeg det være igjen hvite partier, slik at garnet ble mer melert. Det brune varierer fra mellombrun til lysebrunt og det rosa går fra blekrosa til brunrosa. Rosanyansen sees helt til venstre i bildet, skjønt det er mye tydeligere i virkeligheten. Garnet er nydelig, synes jeg.


Hva strikker jeg så av dette? Jeg har to nøster, hvert på 50 gram og med en strikkefasthet på 23 masker/10 centimeter. Alle andre forslag enn lommetøfler og pulsvanter taes i mot med takk :)


Hva dette er, er jeg litt usikker på. Jeg tror kanskje det er raspberry og strawberry sammen. Fargen er virkelig knall - og er egentlig enda skarpere. At noen vil drikke dette, er meg uforståelig.


Det er eksamenstid og det betyr mye tedrikking på lesesalen. Idag kjøpte jeg meg ny kopp på Indiska. Turkis og med et skjønt mønster, men det beste er størrelsen. Dette er en kembokopp - den rommer nesten 7 desiliter. Fantastisk!

Den turkise koppen må riktignok sloss om oppmerksomhet med denne søte. Den fant jeg i USA, og påskriften "I enjoy the small things in life... shoes, handbags, jewlery" er nok det mest treffende jeg kunne ha funnet. Vi snakker her store tall på alle områder. Noen gleder har man av å være jente :)

9 kommentarer:

mettepia sa...

Garnet ble flott. Den siste koppen eller mugga, for den er vel så stor. Den var råååtøff. Lykke til nå i prøve og eksamenstid :)

toja sa...

Kjempefint garn! Lykke til med eksamen!

strikkegal sa...

Så stilig garnet ble! Jeg likte muligheten for å kombinere med brunt :) Lykke til med eksamen!!! Jeg skriver på min SISTE oppgave nå, så er det bare presentasjon av prosjekt, og flikking på endelige oppgaver igjen :)

Ronille sa...

Kjempe flott garn du har farga. Du får ha lykke til med eksamen, dette går så fint så :)

grethekristin sa...

Synes det var blitt lekker farge på garnet. Koppene var fine begge to.Lykke til med eksamen.

mettepia sa...

God helg. Mått innom å se på det stilige garnet igjen jeg vettu og går ikke før jeg har fått ønsket deg ei super helg :

Ronille sa...

Innom for å ønske deg ei fin helg *klem*

Guri sa...

Fine farger! Jeg foreslår et Calorimetry-pannebånd av det garnet du ikke vet hva du skal gjøre med :)

laura sa...

Tøft garn du har farget deg. Gleder meg til jeg får ryddet så pass ned av loftet og kan finne min Koolaid. Det kribler i fargefoten.