torsdag 15. mars 2007

Jeg overgår meg selv

Jeg tar meg stadig i å strikke ting jeg aldri hadde trodd jeg skulle strikke.

Oppvarmingspulsvarmerne til pulsvarmeralongen, med mønster og perler, synes jeg så fryktelig vanskelige ut - men etter et par timer på toget fra Oslo til Geilo for halvannen uke siden, ble de ferdige. Venninnen min fikk de før jeg fikk tatt bilde, men jeg kan gå god for at de ble helt nydelige. Engelsk mønster er også noe jeg vurderer å prøve meg på nå, neste ut i tidligere nevnte along er nemlig Mrs.Beeton.


Da jeg feiret dagen min lørdag som var, fikk jeg blant annet et slikt nøste. Dette er 6-tråds ONline garn, en røver av et 150-grams nøste. "Dette er nok til mange sokker," stod det på pakken, avsender er vel vitende om at jeg ikke strikker sokker - men hjelp ble lovet. Den obeservante leser vil nå kanskje se at det går en tråd ut fra nøstet...


Søndag morgen fristet nemlig nøstet mer enn andre ordrens diffrensialligninger og jeg begynte oppskriftsletingen. Jeg fant en oppskrift her, men første problem dukket opp veldig fort: Lillepinnen min i størrelse 3,5 var igjen i Bergen etter å ha blitt brukt til pulsvarmerne. Likevel, jeg antar det skyldes restene av promille i blodet, jeg satte i gang. På 4 pinner!
Ikke nok med at jeg var i gang med å strikke en sokk - jeg var i gang på strømpepinner, og det gikk forbausende fint.

Nå antar jeg enkelte lesere vil smile, nikke og tenke "jaja, men bare vent til hun skal i gang med hæl og andre ufyseligheter - da svikter nok motet." Vel, se nøye på nøstet en gang til. Den observante leseren som har sett en onLine nøste før vil nok humre litt for seg selv, for et 150-grams nøste er svært. Faktisk større enn det som er på bildet...


Her er årsaken! Jeg fikk det til! En sokk! Riktig etter x forsøket, mye knoting, et par "#%&% hæl," full av småfeil og med en strikkefasthet preget av at 4 pinner ikke er min ting - men, hei! Det er en sokk jo! Jeg er så stolt at jeg kan sprekke. Og ja, vrangborden på bilde nummer to er starten på den andre sokken. Nå gjelder det bare å huske alle feilene jeg gjorde, slik at sokkene kan bli like. Interessant.


Som belønning til meg selv har jeg laget disse øredobbene. 8 ferskvannsperler, 4 øyestaver, to ørekroker og tre minutter - og vips, et par vårlige øredobber.

10 kommentarer:

Elisabeth Augusta sa...

Ja! Sånn skal det være! Og gi blanke i om sokkene ikke blir helt like.

Virtuella sa...

BRA jobba!

Iryl sa...

Godt jobba! Sokkene blir kjemepefine!

Pernille sa...

grattis med halv sokk. Gråådig fin!!

Småbyliv sa...

Hehe, det var artig lesing! Og litt inspirerende også må jeg si. Grubler nemlig fælt på om jeg også skal driste meg ut i sokkestrikkerens verden etterhvert. Hæl er noe træl...sånn egentlig... :o))

Ha en deilig søndag!!

Tone M sa...

Heisann, og takk for hyggelig kommentar i bloggen. Fikk pinner idag både fra AngelYarns og Bendixgarn jeg, så nå har jeg en stund. Gikk fort å få de, og du verden så fine de er. Nå skal jeg også strikke og tove votter! Flotte sokker du har laget forresen! klem fra Tone M på Stjørdal

laura sa...

Se der! Du fikk det jo til. Flinke jenta.

Thomas Strøm sa...

Jøss alle har egen blogg nå jo. Kanskje ikke helt min greie med strikking osv, men siden du er min førstesekretær får jeg vil følge litt med:)

Nattfiol sa...

Flinke søs.

Blomsterpiken sa...

Thomas: Det er da en ypperlig sekretærblogg, er det ikke? Blir nok en god stund til det kommer politiske ytringer på denne siden, det overlater jeg til sånne som deg :)

Søs: Det kommer kanskje pakke i posten til deg! Hurra!